perjantai 21. toukokuuta 2021

Lanka- ja käsityöliike Anjalinin kesäinen näyteikkuna

Lanka- ja käsityöliike Anjalin

Salon keskustassa sijaitseva Anjalin lanka- ja käsityöliike on käsityö ihmisen palveleva ihmemaa, josta löytyy lankoja ja käsityötarvikkeita varmasti jokaisen tarpeisiin. Heiltä löytyy myös monipuolinen verkkokauppa. Kivijalkaliike on ollut toiminnassa jo vuodesta 1926 alkaen.

Tehtävänä kesäinen näyteikkuna


Saimme tehtäväksi uudistaa liikkeen näyteikkuna. Toiveena oli, että saataisiin esille mahdollisimman paljon uutuuksia ja kesään sopivia lankoja, eli . Asiakastyön tein yhdessä parini Katin kanssa.

Ennen suunnittelun aloittamista tutustuimme tämän hetken lankatrendeihin ja muotiväreihin. Ja keräsimme erilaisia ideoita pinterestiin.


Aloitimme piirtämällä yhden pakopisteen perspektiivissä näyteikkuna. 
Tämä tyyli ei kuitenkaan tuntunut hyvältä, koska ikkunassa oli niin paljon miettimistä ja pieniä asioita. Muutimme tapoja ja aloimme keräämään inspiraatiota käymällä kirpputorilla ja kaupoissa katselemassa. Tämän jälkeen aloimme vain keräämään ideoita paperille ja piirtämään vain suuntaa antavia kuvia, jotka olisivat helposti muokattavissa asiakkaan toiveisiin sopivaksi.


Asiakkaalle esitellyt suunnitelmat
Suuntaa antavia suunnitelmia, joita esittelin asiakkaalle.Kävimme näyttämässä suunnitelmia ja asiakas halusi, että yhdistelemme muutamaa. Sovimme, että piirrämme parini kanssa yhdessä uudet suunnitelmat näiden pohjalta ja lähetämme ne sähköpostilla. Asiakas päätyi kahteen hyvin saman tyyliseen suunnitelmaan ja muokkasimme niitä sitten rakentamisen edetessä.


Asiakkaan valitsemat suunnitelmat
Asiakkaan valitsemat suunnitelmat, joita yhdistelimme rakentaessa.

Parini maalasi myös näyteikkunaan tulevan hyllyn, jotta saimme siitä siistin näköisen.

Rakennuspäivä

Rakennusprojekti alkoi hieman takkuisasti, ja tuntui etten osaa oikein aloittaa mistään. 
Lopulta kuitenkin Kati pesi ikkunan ja minä otin tehtäväksi leikata näyteikkunaan sopivan kokoisen aluskankaan.Anjalin näyteikkuna sisältä tyhjänä
Ikkuna pesty ja pöytä tyhjennetty, tästä oli hyvä aloittaa! Kun ikkuna oli pesty ja pöytä saatu siistiksi, aloimme rakentamaan aihiota lankakukille. Meillä oli kaksi kukkaruukkua, joihin tuli sisälle kukkasientä. Ruukkuihin askartelimme vanhoista puikoista, puolitetuista korkeista ja lankakeristä kukkia, peitimme myös kukkasienet vihreällä langalla.
Lankakukat ruukussa
Lankakukat, näistä tuli aika pirteät.


Yritimme myös suunnitelman mukaisesti saada ikkunaan matkalaukkua, mutta totesimme sen liian tunkkaisen näköiseksi ja päätimme vain poistaa sen. Ilman matkalaukkua saimme järjestettyä tavarat ilmavammin eikä ikkuna näytä liian täydeltä, vaikka siellä aika paljon tavaraa onkin.
Tässä projektissa oli paljon värien sommittelua, ja se oli mukavaa. 
Apua tarvitsimme asiakkaalta tähän hetkeen sopivien lankojen valinnassa, sillä itsellä ei ole kovinkaan paljoa tietämystä niistä.
Lopputulos on värikäs, olematta kuitenkaan liian räikeä. Se on myös erittäin söpö, peitolla olevat pastellisävyt ovat todella herkullisia.Näyteikkuna ennen kuin aloitimme
Lanka- ja käsityöliike Anjalin ikkuna ennen
Valmis näyteikkuna
Lanka- ja käsityöliike Anjalin ikkuna valmiina.

Näyteikkuna sisätä kuvattuna
Näyteikkuna sisältä, sivulta päin kuvattuna.

Olen itse tyytyväinen lopputulokseen ja saimme asiakkaaltakin mukavaa palautetta.


1 kommentti:

  1. Kiitokset! Lopputulos on kivan kesäinen, ilmava ja raikas.
    Oli mukavaa seurata työskentelyänne pitkin päivää. Alun epävarmuuden jälkeen pääsitte kunnolla vauhtiin. Ja ainahan se menee niin, että vasta ikkunaa rakentaessa täsmentyy suunnitelma. Kivasti osasitte myös poiketa suunnitelmista jos ne eivät toimineetkaan käytännössä tai näytti tyhmältä niinkuin se matkalaukku :) Myös yhteistyönne sujui tosi mallikkaasti. t. Susu Anjalinilta

    VastaaPoista

Olemme muuttaneet!

 Olemme muuttaneet blogin uuteen osoitteeseen !