torstai 17. kesäkuuta 2021

Excel perusteet

 Mikä on Excel?


Excel on Microsoft Officen tarjoama taulukkolaskenta ohjelma. Excelillä voi laskea, tehdä laskentataulukoita ja kaaviot alusta loppuun. 
Excel on älykäs ohjelmisto joka oppii sinun tapasi toimia. Ohjelmasta löytyy valmiita malleja, tai voit tehdä omat taulukkosi alusta loppuun.


Miten Exceliä käytetään?


Excel aloitusnäkymä
Excel aloitusnäkymä josta voit valita tyhjän taulukon, tai valmiin mallin.


Excel taulukko
Excel taulukkonäkymä. Tähän luodaan taulukot.Excelin toiminta perustuu soluihin. Solujen väleille voidaan määrätä kaavoja tai funktioita. Yksinkertaisimmat laskut ovat summa (+), erotus (-), kertoma (*) ja jakolasku (/). Helpoimmin näitä tehdään niin että valitset solun johon haluat summan, kaksois klikkaat ja kirjoitat tekstikenttään = ja valitse joko hiirellä klikkaamalla, tai käsin kirjoittamalla solut joiden numerot haluat laskettavan, kirjoita väliin laskutoimitusta kuvaava merkki ja painat enter, excel hoitaa silloin laskemisen automaattisesti. Jokaiselle riville ei myöskään tarvitse erikseen tehdä kaavaa, vaan voit kopioida valmista kaavaa alaspäin vetämällä solun nurkasta.


Excelillä laskeminen
Valitse solu johon haluat laskutuloksen, kirjoita joko siihen, tai ylhäällä näkyvään tekstikenttään laskettavat solut ja laita niiden väliin laskutoimitusta kuvaava merkki.


Visuaalisesti paremman näköisen taulukosta voi tehdä joko valitsemalla itse värit tekstinmuokkaus valikosta, tai valitsemalla valmiin muotoilun.
Excel valmiit taulukon muotoilut
Excel valmiit taulukon muotoilut.

Exceliä voi käyttää moniin tarpeisiin, tässä on kerrottu vain yksinkertaisimpien laskujen toiminnasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olemme muuttaneet!

 Olemme muuttaneet blogin uuteen osoitteeseen !