perjantai 9. huhtikuuta 2021

Taiteilija esittely, Leonora Carrington

 Leonora Carrington



Leonora Carrington oli yksi keskeisimmistä surrealistisista taiteilijoista. Hän syntyi 6.4.1917 Englannissa, ja kuoli 25.5.2011 Meksikossa. Hän oli menestyksekäs taiteilija ja kirjailija, joka tutustui surrealismiin jo lapsena. Taiteilijan uraansa hän jatkoi lähes elämänsä loppuun saakka. Hän on vaikuttanut samoissa taidepiireissä Salvador Dalin kanssa. Leonora Carringtonilla oli suhde toisen surrealistitaiteilijan, Max Ernstin, kanssa.

Hänen taiteensa on täynnä mielikuvituksellisia surrealistisia hahmoja ja olentoja, erityisen mieltynyt hän oli hevosiin. Hänen on sanottu olleen maailman viimeinen surrealisti.



Leonora Carrington Portrait of Max Ernst
Leonora Carrington Portrait of Max Ernst

Leonora Carrintonin maalaama muotokuva rakastamastaan miehestä Max Ernstistä. 


Leonora Carrintonin omakuvana maalaama Self-Portrait (Inn of the Dawn Horse)
Leonora Carrington Self portrait

Teos jonka Carrington maalasi kuvastamaan itseään. Hyenaa ja valkoista hevosta Carrington on käyttänyt muissakin teoksissa kuvaamaan itseään. 


Leonora Carrington Down below
Leonora Carrington Down Below


Kuvastaa Carringtonin kokemuksia Espanjassa ajalta jolloin Max Ernst oli pidätettynä, eikä tietoa olinpaikasta tai vapautumisesta saanut.


Lord Cadlestick´s Horses
Leonora Carrington Lord Candlestick´s Horses


Tämä teos kuvastaa Carringtonin tuntemuksia ajalta, kun hän karkasi vanhemmiltaan Pariisiin. Carringtonin isään viitataan teoksen nimessä "Lord Candlestick".





Leonora Carrington Green tea
Leononra Carrington Green tea

Green teassa näkyy taustalla Englantilaista maalaismaisemaa, jossa Carrinton on varttunut. Maanpinnan alapuollella on maalattu siellä lymyileviä hirviöitä. Tästäkin työstä löytyy hevosia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olemme muuttaneet!

 Olemme muuttaneet blogin uuteen osoitteeseen !